Polub nas na Facebooku
menu
Polub nas na Facebooku

Archiwum — 1 lutego 2019

09:47
Szczeć pospolita – właściwości lecznicze. Jak stosować szczeć?
09:49
Tarnina – właściwości lecznicze i zastosowanie. Przepis na wino i nalewkę z tarniny
09:52
Techniki relaksacyjne – czemu służą i jak je opanować? Przykłady
09:56
Torakoskopia i wideotorakoskopia – badanie wnętrza klatki piersiowej
10:06
Co to jest i na czym polega badanie EBUS? Zastosowanie badania EBUS
10:08
Złamanie Bennetta – przyczyny, objawy i metody leczenia
10:08
Tanatofobia – skąd się bierze lęk przed śmiercią i jak sobie z nim radzić?
10:13
Co to jest hemikrania? Objawy, rozpoznanie, leczenie
10:20
Termoochrona włosów: jak chronić włosy przed działaniem wysokich temperatur?
10:21
Proteza ręki standardowa i bioniczna – zastosowanie i koszty
10:24
Konchoplastyka – powikłania, wskazania, przeciwwskazania, przebieg
10:25
Staw Choparta, staw Lisfranca – położenie, budowa a amputacja stopy
10:28
Jaka jest różnica między olejem rafinowanym a nierafinowanym?
13:04
Co to jest siność siatkowata? Objawy i leczenie sinicy marmurkowatej
13:10
Złamanie podstawy czaszki – objawy, pierwsza pomoc i leczenie
13:10
Co to jest manometria? Przygotowanie, przebieg i wskazania do manometrii przełyku
13:13
Syndesmofity – efekt zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa
13:14
W jaki sposób zmniejszyć bruzdy nosowo-wargowe?
13:37
Okno żywieniowe w diecie IF ‒ co oznacza i na czym polega?
13:40
Olejek na rozstępy w ciąży – jaki wybrać?
13:42
Osteokalcyna – badanie, normy. Jaką rolę pełni w organizmie?
13:54
Plastry odchudzające – jakie jest ich działanie i czy są skuteczne? 
13:57
Płat ciemieniowy – co powoduje uszkodzenie i czym spowodowany jest ból w jego okolicy?
14:00
Podrażniona skóra – piekący i nieestetyczny problem. Jak sobie z nim poradzić?
14:03
Dlaczego warto jeść zupy? 5 powodów, dlaczego zupy powinny znaleźć się w diecie
14:04
Zdrowa kolacja, czyli co jeść, a czego unikać przed snem?
14:06
Najlepsze i najgorsze połączenia żywieniowe, czyli co jeść razem, a co osobno?
14:12
Amarantus – co to jest i dlaczego warto go jeść?
15:00
Mięśnie mimiczne twarzy – funkcje i rodzaje
16:18
Amoksycylina – kiedy się ją stosuje? Jakie są wskazania?