Polub nas na Facebooku
Czytasz: Lara Gessler opowiada o smakach dzieciństwa i przekąskach, którym nie może się oprzeć
menu
Polub nas na Facebooku

Lara Gessler opowiada o smakach dzieciństwa i przekąskach, którym nie może się oprzeć

Instagram @lara_gessler

Lara Gessler jest związana z branżą gastronomiczną od lat. I choć na co dzień zajmuje się głównie słodkimi wypiekami, jej jedzeniowym guilty pleasure wcale nie są słodycze. Za co córka Magdy Gessler oddałaby królestwo? Sprawdź!

Gazowane napoje? Czekolada? Włoskie jedzenie? Nic z tych rzeczy. Lara Gessler zapytana o przekąski, którym nie potrafi się oprzeć, bez namysłu odpowiada, że od zawsze najbardziej nęcące były dla niej sery. Zresztą znana pani cukiernik dodała także, że im bardziej śmierdzące i roztopione, tym stanowiły dla niej bardziej łakomy kąsek. 31-latka przyznała również, że serce bije jej szybciej na widok orzechów.

Całe szczęście z orzechów już się trochę wyleczyłam i już nie jest tak, że jak ktoś postawił przede mną kubeł orzechów, to ja ten kubeł zjadłam. Z serami też już jestem dużo bardziej powściągliwa, chociaż dalej jest to mogą ogromna słabość.

Źródło: Zdrowie

Przy okazji Lara Gessler zdradza, jak smakowało jej dzieciństwo. Spodziewasz się wytwornych dań i wyszukanych przekąsek? Jeśli właśnie przytaknąłeś, to mamy złą wiadomość – kolejne pudło. Okazuje się bowiem, że córka znanych restauratorów ze smakiem wspomina jedzenie, które jako dziecko prawdopodobnie kosztował każdy z nas. Bułka z masłem, tosty francuskie czy tak zwana zupa nic (deser na bazie koglu moglu z dodatkiem ajerkoniaku i chmurkami z białek). A czy w „dziecięcym menu” Lary znalazły się jakieś niespodzianki? Pewnie. Jak sama zdradza, na jej talerzu w dzieciństwie pojawiały się anchois, śledzie i golonka. Celebrytka mówi także, że jako mała dziewczynka była fanką kawy z mlekiem – małe ilości kawy i duża porcja mleka oraz cukru.


Źródło: Zdrowie

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
50
6
Polecamy
Czekolada – właściwości, kalorie.
Czekolada do picia, do fontanny – jak zrobić?
Czekolada – właściwości, kalorie. Czekolada do picia, do fontanny – jak zrobić? TVN zdrowie
Czy zdrowe zamienniki słodyczy mogą być równie smaczne?
Oto 9 dowodów na "tak"!
Czy zdrowe zamienniki słodyczy mogą być równie smaczne? Oto 9 dowodów na "tak"! TVN zdrowie
Oryginalne sery, wędliny i desery marki Délice Gaulois.
Francuskie smaki w twojej kuchni
Oryginalne sery, wędliny i desery marki Délice Gaulois. Francuskie smaki w twojej kuchni Dzień Dobry TVN
Magda Gessler.
W DDTVN zdradziła, jak "smakowało" jej dzieciństwo.
Była niejadkiem czy łakomczuszkiem?
Magda Gessler. W DDTVN zdradziła, jak "smakowało" jej dzieciństwo. Była niejadkiem czy łakomczuszkiem? Dzień Dobry TVN
Komentarze (0)
Nie przegap
Co to są odleżyny? Skala Torrance’a do klasyfikacji stopnia zaawansowania odleżyn
Co to są odleżyny? Skala Torrance’a do klasyfikacji stopnia zaawansowania odleżyn
Przeszczep rogówki – wskazania, powikłania i rekonwalescencja
Przeszczep rogówki – wskazania, powikłania i rekonwalescencja
Czym jest zespół Wallenberga? Objawy i przyczyny zespołu bocznego opuszki
Czym jest zespół Wallenberga? Objawy i przyczyny zespołu bocznego opuszki
Katar u dziecka – przyczyny i rodzaje. Jak można go zwalczyć?
Katar u dziecka – przyczyny i rodzaje. Jak można go zwalczyć?
Zdrowe odżywianie – jakie są zasady zdrowego odżywiania i o czym należy pamiętać, układając dietę?
Zdrowe odżywianie – jakie są zasady zdrowego odżywiania i o czym należy pamiętać, układając dietę?
Pękające pięty, czyli problem kosmetyczny i zdrowotny. Przyczyny pękania pięt. Leczenie – zalecane składniki preparatów i domowe sposoby na suche i spękane pięty
Pękające pięty, czyli problem kosmetyczny i zdrowotny. Przyczyny pękania pięt. Leczenie – zalecane składniki preparatów i domowe sposoby na suche i spękane pięty