Polub nas na Facebooku
Czytasz: Lara Gessler opowiada o smakach dzieciństwa i przekąskach, którym nie może się oprzeć
menu
Polub nas na Facebooku

Lara Gessler opowiada o smakach dzieciństwa i przekąskach, którym nie może się oprzeć

Instagram @lara_gessler

Lara Gessler jest związana z branżą gastronomiczną od lat. I choć na co dzień zajmuje się głównie słodkimi wypiekami, jej jedzeniowym guilty pleasure wcale nie są słodycze. Za co córka Magdy Gessler oddałaby królestwo? Sprawdź!

Gazowane napoje? Czekolada? Włoskie jedzenie? Nic z tych rzeczy. Lara Gessler zapytana o przekąski, którym nie potrafi się oprzeć, bez namysłu odpowiada, że od zawsze najbardziej nęcące były dla niej sery. Zresztą znana pani cukiernik dodała także, że im bardziej śmierdzące i roztopione, tym stanowiły dla niej bardziej łakomy kąsek. 31-latka przyznała również, że serce bije jej szybciej na widok orzechów.

Całe szczęście z orzechów już się trochę wyleczyłam i już nie jest tak, że jak ktoś postawił przede mną kubeł orzechów, to ja ten kubeł zjadłam. Z serami też już jestem dużo bardziej powściągliwa, chociaż dalej jest to mogą ogromna słabość.

Źródło: Zdrowie

Przy okazji Lara Gessler zdradza, jak smakowało jej dzieciństwo. Spodziewasz się wytwornych dań i wyszukanych przekąsek? Jeśli właśnie przytaknąłeś, to mamy złą wiadomość – kolejne pudło. Okazuje się bowiem, że córka znanych restauratorów ze smakiem wspomina jedzenie, które jako dziecko prawdopodobnie kosztował każdy z nas. Bułka z masłem, tosty francuskie czy tak zwana zupa nic (deser na bazie koglu moglu z dodatkiem ajerkoniaku i chmurkami z białek). A czy w „dziecięcym menu” Lary znalazły się jakieś niespodzianki? Pewnie. Jak sama zdradza, na jej talerzu w dzieciństwie pojawiały się anchois, śledzie i golonka. Celebrytka mówi także, że jako mała dziewczynka była fanką kawy z mlekiem – małe ilości kawy i duża porcja mleka oraz cukru.


Źródło: Zdrowie

Czy artykuł okazał się pomocny?
Tak Nie
51
7
Polecamy
Czy zdrowe zamienniki słodyczy mogą być równie smaczne?
Oto 9 dowodów na "tak"!
Czy zdrowe zamienniki słodyczy mogą być równie smaczne? Oto 9 dowodów na "tak"! TVN zdrowie
Czekolada – właściwości, kalorie.
Czekolada do picia, do fontanny – jak zrobić?
Czekolada – właściwości, kalorie. Czekolada do picia, do fontanny – jak zrobić? TVN zdrowie
Czekolada - dlaczego tak trudno ją odstawić?
Ekspertki tłumaczą, czy można się od niej uzależnić
Czekolada - dlaczego tak trudno ją odstawić? Ekspertki tłumaczą, czy można się od niej uzależnić Dzień Dobry TVN
Jak zerwać z cukrem?
"Miłość do słodkiego smaku leży w naszej naturze"
Jak zerwać z cukrem? "Miłość do słodkiego smaku leży w naszej naturze" Dzień Dobry TVN
Komentarze (0)
Nie przegap
Dzika róża – numer jeden w naturalnym wzmacnianiu odporności
Dzika róża – numer jeden w naturalnym wzmacnianiu odporności
Migrena oczna – objawy, przyczyny, leczenie
Migrena oczna – objawy, przyczyny, leczenie
Krem z filtrem: Naukowcy sprawdzili, czy zaburza syntezę witaminy D3
Krem z filtrem: Naukowcy sprawdzili, czy zaburza syntezę witaminy D3
Grzyby – dlaczego warto wprowadzić je do diety? Jakie wartości odżywcze mają grzyby? Ile mają kalorii?
Grzyby – dlaczego warto wprowadzić je do diety? Jakie wartości odżywcze mają grzyby? Ile mają kalorii?
Zespół ogona końskiego  – przyczyny, objawy, leczenie
Zespół ogona końskiego – przyczyny, objawy, leczenie
Magnez – naturalne źródła tego makroelementu. Jakie produkty są najbogatsze w magnez? Przyczyny i objawy niedoboru magnezu oraz sposoby na jego uzupełnienie
Magnez – naturalne źródła tego makroelementu. Jakie produkty są najbogatsze w magnez? Przyczyny i objawy niedoboru magnezu oraz sposoby na jego uzupełnienie